Tietoa tuotteista

Miksi Bultacossa on polkimet ja kaasukahva?

Bultacolla voi ajaa polkemalla, kuten tavallisellakin polkupyörällä, mutta sillä voi ajaa myös polkematta, kuten esimerkiksi tavallisella mopolla, kaasua kääntämällä. Bultaco on ns. hybridi, jossa kaksi voimanlähdettä voi yhdistää. Jos akku loppuu matkan varrella, voi matkaa jatkaa normaalisti polkemalla, tai jos on lähtenyt polkemalla reissuun, eikä enää jaksa polkea, voi vain ajaa kotiin.

Miksi tieliikennemallit ovat kalliimpia kuin tehokkain ja nopein R-malli?

Tieliikennemallit on tehty R-mallista lisäämällä niihin tieliikennevarustelu ja muokkaamalla niiden tehoa ja huippunopeutta. Hintaero tulee siis varuste-eroista. Tutustu Brinco R -malliin.

Onko 25 km/h ja 45 km/h kulkevat saman hintaisia?

Kyllä ovat. Niissä on samat tekniset ominaisuudet ja varusteet. Nopeus ei muuta laitteen kustannusrakennetta, joten niiden suositushinta on sama. Tutustu mallistoon.

Miksi Bultaco on kalliimpi Suomessa kuin Espanjassa, Saksassa tai Ranskassa?

Pääasiassa ero tulee arvonlisäverosta, joka Espanjassa on 21 %, Saksassa 19 % ja Ranskassa 20 % (Suomessa 24 %). Myös rahtikulut eteläisestä Euroopasta ovat suuremmat meren taakse tänne pohjolaan, kuin keskiseen Eurooppaan, jonne kuljetukset hoituvat helpoiten rekoilla.

Tarvitsenko kypärän?

45 km/h kulkeva rekisteröidään mopoksi ja siinä on kypäräpakko. Muissa malleissa kypärän käyttö on vähintäänkin vahvasti suositeltavaa.

Pitääkö olla vakuutus?

Kyllä, liikennevakuutus on pakollinen. Liikennevakuutuksen hinta vaihtelee vakuutusyhtiöittäin ja mallin/version mukaan. 

Myös 25 km/h kulkevassa, polkupyörässä, siis pitää olla vakuutus?

Kyllä, koska pyörää voi ajaa myös polkematta. Näissä liikennevakuutuksen hinnat pyörivät pääsääntöisesti 100–200 euron tietämissä vuodessa, vakuutusyhtiöstä riippuen.

Onko jotain ikärajaa?

On ja ei. 45 km/h kulkeva rekisteröidään mopoksi ja silloin ajovaatimuksena on mopokortti, jonka voi suorittaa 15-vuotiaana. 25 km/h kulkeva luokitellaan polkupyöräksi, joten siinä ei ole ikärajaa. Myöskään R-mallissa ei ole ikärajaa.

Voiko siis 12-vuotias lapsemme ajaa Bultacolla kouluun ja/tai harrastuksiin?

25 km/h kulkevilla malleilla voi.

Millä malleilla voin ajaa pyöräteitä pitkin esim. töihin?

Brinco RE-malleista, C-malleistaS-malleista ja  Albero-malleista 25 km/h kulkevia saa käyttää kuten tavallistakin polkupyörää. Jos pyöräteillä on erikseen sallittu mopoilla ajo, niin silloin myös 45 km/h kulkevilla voi näitä teitä käyttää.

Voinko ajaa Bultacolla keskuspuistossa?

Bultacon 25 km/h kulkevat mallit luokitellaan polkupyöriksi. Jos keskuspuistossa saa ajaa tavallisella polkupyörällä, saa siellä ajaa myös Bultacon 25 km/h kulkevalla versiolla.

Saako näillä ajaa metsässä?

Maan omistajan luvalla voit. Yleisillä metsäautoteillä voit ajaa tieliikennemalleilla (25 tai 45 km/h kulkevalla). Myös ulkoilureiteillä, jotka on merkattu pyöräteiksi, saat ajaa 25 km/h kulkevalla ja jos niissä on mopolla ajo sallittu, myös 45 km/h kulkevalla.

Saanko ajaa 45 km/h kulkevalla pyöräteillä?

Jos liikennemerkki erikseen sallii pyörätiellä mopolla ajamisen, niin kyllä. 

Mitä jos ajan alamäessä yli 25 km/h?

Pyörän, jonka huippunopeus on 25 km/h, moottori ”lopettaa toimimisen”, kun vauhti nousee yli 25 km/h. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. polkemalla voit toki ajaa niin kovaa kuin reidet antavat myöden, kuten tavallisellakin polkupyörällä.

Saanko ajaa R-mallilla pyöräteillä, jos ajan alle 25 km/h?

Lyhyesti, et.  R-malli ei ole tieliikenteeseen hyväksytty, koska siinä ei ole heijastimia ym tieliikennevarusteita. R-malli on vain off-road-käyttöön, kuten esimerkiksi motocross- ja trialpyörät. 

Saanko ajaa 45 km/h kulkevalla mallilla pyöräteillä, jos vain poljen?

Et, ellei pyörätiellä ole mopolla ajo sallittu (kts. havainnekuva aiemmasta vastauksesta). Ajoitpa miten kovaa tahansa tai miten tahansa 45 km/h kulkevalla mallilla, on se edelleen mopo ja siihen pätevät mopon liikennesäännöt. Myös kypärä on pakollinen, vaikka vain polkisit.

Voinko rekisteröidä R-mallin moottoripyöräksi ja sitten ajaa sillä tiellä?

Et voi.  R-malli  ei ole tieliikennemalli. Jos haluat ajaa kovempaa tiellä, valintasi on 45 km/h kulkeva, mopoksi rekisteröitävä versio.

Kuinka pitkä takuu Bultacossa on?

Kaikissa Bultaco-malleissa on kahden (2) vuoden tehdastakuu. Takuu koskee kaikkia osia, kunhan pyörän huolto-ohjelmaa on noudatettu. Kuitenkaan jarrujen ja renkaiden kuluminen, tarrat, eikä käytöstä aiheutuneet naarmut tms. kuulu takuun piiriin. Pyörän huolto-ohjelmaa pitää noudattaa, jotta takuu on voimassa, eikä pyörää saa käyttää käyttöohjeiden vastaisesti.

Pitääkö sitä siis huoltaa?

Kyllä, kuten kaikkia ajoneuvoja. Etenkin iskunvaimentimet, ketjut, rattaat ja jarrut vaativat huolenpitoa. Huolto-ohjelman mukainen huoltoväli on 6 kk tai 1000 km, kumpi tuleekaan ensin täyteen. Lähimmän huoltopisteen löydät täältä.

Voinko pestä Bultacon painepesurilla?

Et, äläkä käytä myöskään höyrypesuria. Pesuun suosittelemme pehmeää pesusientä ja esimerkiksi autoshampoota. Ennen pesua varmista aina, että akku ja muut sähkökomponentit ovat kunnolla kiinni. Älä koskaan pese laitetta, jos akku ei ole paikoillaan!

Kuvagalleria

Sulje
Sulje